הרוש נ' הוט מערכות תקשורת בע"מ - פסקדין

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות ירושלים
44204-08-10
27.3.2011
בפני :
אביב מלכה

- נגד -
:
סילבה שמעון הרוש
:
הוט מערכות תקשורת בע"מ
פסק-דין

פסק דין

תביעה זו יש לקבלה במלואה.

ראשית, הנתבעת לא טרחה להגיש כתב הגנה, על אף שתי ארכות אשר ניתנו לה. למרות זאת, ורק משום שמדובר בהליך של תביעות קטנות, התרתי לנציגה לומר את דברו בפניי.

שנית, הנתבעת הגישה בקשה לסילוק התביעה על הסף בטענה כי בימ"ש זה אינו מוסמך לדון בתיק כיוון שמדובר בתביעה שעניינה בעלות במקרקעין.

איני יודעת מיהו זה אשר העלה בפני הנתבעת את הטענה זו וייעץ לה להגיש את הבקשה לסילוק על הסף כפי שהוגשה. איך שלא תהפוך תביעה זו, אין בה ולא כלום עם בעלות במקרקעין. מדובר בתביעה על שימוש בארון החשמל הפרטי של התובע – כך ותו-לא.

שלישית, כאמור לעיל התרתי לנציג הנתבעת לומר את דברו בפניי, למרות העדר כתב הגנה, אולם גם דברים אלה לא הועילו לנתבעת. לא שמעתי אף לא נימוק אחד מדוע זכאית הנתבעת לעשות שימוש בארון החשמל הפרטי אשר בבית התובע, להיכנס לחצריו, לעשות שם התקנות, פעולות וכיוצ"ב – והכל כדי ליתן שירות לשכנו של התובע.

הבנתי כי המניע היחיד של הנתבעת הוא לחסוך לעצמה עלויות של התקנת תשתיות נפרדות עבור השכן. נימוק זה אינו יכול לתפוס.

אני מורה לנתבעת לפרק את התשתיות בתוך 7 ימים מהיום, וזאת תוך המצב לקדמותו, סתימת חורים, ככל שנעשו אלה על ידה, והוצאות כל החוטים וכל התשתית אשר הנתבעת הכניסה לחצריו של התובע.

כמו כן יש לקבל את טיעוני התובע – לתובע מגיע פיצוי בגין התנהגותה של הנתבעת, אשר עשתה בחצריו כבתוך שלה, תוך התעלמות מפניותיו.

בשולי התביעה תובע התובע גם יתרת זכות בסך של 130 ₪ אשר קיימת לו, לטענתו, בגין התקשרותו שלו עם הנתבעת. לנציג הנתבעת אין מענה על כך ולפיכך, יש לקבל גם סעיף זה בתביעה.

התובע תובע סך של 7,000 ₪ בגין העתקת תשתיות כולל הנזק שהוסב לרכוב, אולם כיוון שהוריתי לעיל, לנתבעת, לנתק את החיבורים דרך חצריו של התובע, כולל ביצוע תיקונים והחזרת המצב לקדמותו, הרי שיש להפחית מסכום זה. אני מעמידה את הנזק על סך של 3,500 ₪ בגין סעיף זה.

סה"כ תשלם הנתבעת לתובע סך של 6,680 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל.

כמו כן, תשלם הנבעת לתובע סך של 1,000 ₪ הוצאות ההליך דנן הסכום ישולם בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד ליום התשלום בפועל.

בקשה לרשות ערעור ניתן להגיש על-פי התקנות

ניתן והודע היום כ"א אדר ב תשע"א, 27/03/2011 במעמד הנוכחים.

אביב מלכה , שופטת

הוקלד על ידי: אפרת טוביה התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>